Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vidjela naslovnice

Ruska 'špijunka': Sad me je sram

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napisi svjetskih medija i naslovnice istih, stigli su i do očiju Ruskinje Anne Chapman, koja je osumnjičena za upletenost u međunarodni špijunski lanac. Njezina reakcija bila je jednostavna, posramila se načina na koji je prikazana u javnosti.

Jednostavno gotovo da i ne postoji fotografija 28-godišnje Chapman, koje se svjetski mediji nisu dočepali i rastegli ju po naslovnici. Mediji poput britanskih tabloida The Sun i Daily Maila, naravno prednjače u objavi takvi slika, no niti ostali svjetski mediji ne zaostaju za njima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traže pravednu presudu New York: Prosvjed stotina Hrvata pred UN-om zbog presude Slika nije dostupna Životna avantura Vožnja taksijem vrijedna 25.000 kuna!

Od medenog mjeseca u Egiptu i Zimbabveu, noćnog života u Manhattanu, poziranja s biznismenom ispred Kipa slobode te obnaženih fotografija, svjetska javnost imala je servirano gotovo sav presjek dosadašnjeg života ove Ruskinje.

'Bila je vidno posramljena objavom nekih fotografija, koje su očito uzete s njezinog Facebook profila', rekao je odvjetnik Anne Chapman, Robert Baum, prenosi Telegraph.

Savjet od oca

'Prava istina jest kako se ona vjerojatno ni po čemu ne razlikuje od tipične 28-godišnje djevojke u New Yorku. Ona vodi uspješan biznis, noću izlazi, sastaje se s muškarcima i generalno uživa u društvenom životu', istaknuo je Baum.

Napomenuo je kako je njegova klijentica 'jako uplašena' te kako ju drže u samici, sa samo sat vremena izvan ćelije dnevno. Njezin najveći strah, kaže Baum, jest strah od deportacije natrag u Rusiju, što ona ne želi.

Za savjet je pitala i svojeg oca Vasilija Kušćenka, kojeg je Baum opisao kao niže rangiranog djelatnika ruskog veleposlanstva. Savjet je tražila kad joj je prikriveni agent FBI-ja dao lažnu putovnicu, da ju dostavi drugom špijunu. On joj je savjetovao da to prijavi policiji, što je ona i učinila.

Podsjetimo, 11 osoba optuženo je za urotu i djelovanje kao špijunskih agenata strane vlade u SAD-u. Osmero od njih optuženi su i za pranje novca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene