Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokazivanje mišića

Ruska ratna flota u La Mancheu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Flota ruskih ratnih brodova uplovila je u petak u kanal La Manche kako bi održala vojne vježbe, objavila je novinska agencija RIA, a riječ je, kako se čini, o pokušaju Rusije da pokaže svoju vojnu moć dok traju napetosti sa Zapadom oko ukrajinske krize, javljaju agencije.

Pozivajući se na vojne izvore, RIA je objavila da su brodovi ruske Sjeverne flote, predvođeni lovcem na podmornice Severomorskom, prošli kroz Doverski tjesnac i sada se nalaze u međunarodnim vodama kod Zaljeva Seine gdje čekaju da prođe oluja.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna!

"Dok su brodovi usidreni, posade izvode niz vježbi", objavila je Sjeverna flota, prenosi agencija RIA.

Breedlove: Ruske rakete na Krimu prijetnja su cijelom Crnom moru

Ruska mornarica i ministarstvo obrane nisu bili dostupni za komentar, prenosi Reuters, dodajući da je francuska mornarica potvrdila da se ruski brodovi nalaze u La Mancheu.

"Oni ne održavaju vježbe. Oni samo čekaju u zoni u kojoj mogu biti nekoliko puta godišnje", objavio je ured za informiranje francuske mornarice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene