Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronašli je Islanđani

Ruska podmornica pronađena na dnu mora nedaleko Švedske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Video snimku pronalaska te podmornice detaljno proučava i švedska vojska.

Lovci na morske olupine s Islanda, Ocean X Team, tvrde da su prošli tjedan u švedskim vodama pronašli olupinu podmornice za koju vjeruju da je ruskog porijekla.

Pročitajte i ovo Tri osobe pregazio vlak u Švedskoj Nisu ga vidjeli Velika tragedija u Švedskoj: Teretni vlak pregazio troje ljudi Ilustracija Čeka se ratifikacija Švedska korak bliže NATO-u: Poznato kada će ključna zemlja glasati o pristupanju

Vijest o pronalasku olupine podmornice s ćirilićnim natpisima u švedskom moru dolazi devet mjeseci nakon ogromne pomorske operacije švedske mornarice, u kojoj se tragalo za podvodnim uljezom u švedskim teritorijalnim vodama. Tada su svi vjerovali da je to rusko maslo, no dokazi za to nikad nisu bili pronađeni, kao niti misteriozna podmornica.

Ocean X Team je s podatkom o pronalasku olupine izašao tek u ponedjeljak, no mnoge stvari oko te podmornice koju su pronašli zasad su nejasne. "Nije jasno koliko je stara ta podmornica i koliko dugo se nalazi na dnu mora, ali ćirilićni natpis na njoj sugerira da je ruska", ističu i Ocean X Teama, a prenosi thelocal.se.

Stiglo stotinu dojava da su 'nešto' vidjeli u moru!

"Oni tvrde da je to pomornica", oprezni su u izjavama i tvrdnjama predstavnici švedske vojske, nakon prošlogodišnjeg fijaska s potragom za misterioznom podmornicom u njihovim vodama. "Naši analitičari još nisu iznijeli svoje zaključke i žele vidjeti više fotografija koje će nam ta kompanija poslati, a rezultati će biti u narednim danima", rekao je za AFP glasnogovornik švedske vojske Anders Kallin.

Pronađena podmornica, tvrde u Ocean X Teamu, nema oštećenja na trupu i svi su otvori zatvoreni, što bi moglo značiti da su ostaci posade još uvijek unutra. Iz te kompanije su točnu lokaciju te podmornice dali listu Expressen, a ona se nalazi na 2,8 kilometara od istočne obale središnje Švedske.

Podmornica je duga 20 metara i široka 3,5 metara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene