Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija želi 'preispitati' nezavisnost Kosova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je pozvao na preispitivanje nezavisnosti Kosova, ustvrdivši da se Srbija na posljednjim parlamentarnim izborima dokazala kao 'demokratska' država.

'Izborni rezultat je potvrdio demokratsku prirodu srbijanske države. Nećemo, međutim, zaboraviti da je teritorij Kosova oduzet toj demokratskoj državi. To je pogrešno, i to treba preispitati', rekao je Lavrov.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..." Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca

U izjavi, koja je bila usmjerena na EU i SAD zbog potpore kosovskoj nezavisnosti, Lavrov je upozorio da bi se 'druge zemlje' trebale suzdržati od 'navike miješanja u unutrašnje procese u ostalim zemljama'.

Rusija, tradicionalna saveznica Srbije, žestoko se opirala nezavisnosti Kosova, no pobjedu proeuropskog bloka srbijanskog predsjednika Borisa Tadića na nedjeljnim izborima analitičari vide kao poraz neprekinutog utjecaja Rusije na Beograd.

Lavrov, tvrdi da je 'ta logika Rusiji strana'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene