Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Opravdava istrebljenje'

Rusija zabranila <i>Mein Kampf</i>

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska vlada zabranit će prodaju knjige Mein Kampf Adolfa Hitlera nakon što je tužiteljstvo zaključilo da biografija nacističkog führera krši savezne zakone protiv ekstremizma.

Knjiga će biti uvrštena na savezni popis ekstremističkih materijala zbog izražavanja 'militantnih pogleda', 'opravdavanja diskriminacije', kao i 'istrebljenja nearijevskih naroda', objavljeno je na stranici ruskog državnog tužitelja.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Avioni F-35 Tužba protiv Vlade Nizozemski sud zabranio prodaju Izraelu dijelova za jedan od najnaprednijih borbenih aviona

'Sve do sada knjizi se moglo otvoreno pristupati s određenih internetskih stranica te se slobodno prodavala u polulegalnim knjižarama', navodi se u priopćenju.

Iako u knjizi ima dijelova koji su izuzetno protužidovski i proturuski, svejedno je omiljeno štivo pojedinih skupina s ruske krajnje desnice, koje napadaju imigrante iz siromašnih dijelova središnje Azije i Kavkaza, koji dolaze u Rusiju raditi najslabije plaćene poslove, a žive u najbijednijim uvjetima.

Osim imigranata, na meti ruskih ekstremista često su i studenti iz Afrike i Azije, a za napad je dovoljan povod to što netko ne izgleda 'slavenski'. Prema SOVA-i, nevladinoj oragnizaciji iz Moskve, koja prati rastističko nasilje, u napdima iz mržnje samo je prošle godine ubijeno najmanje 60, a ozlijeđeno više od 300 osoba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene