Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak nije lociran

Rusija: Vijesti o viđenju nestaloga broda netočne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvješća da se nestali trgovački brod pojavio u Atlantskom oceanu kod Kapverdskih otoka pokazala su se neistinima, objavila je ruska novinska agencija RIA pozivajući se na ruskog veleposlanika u toj zemlji.

Nestanak broda Arctic Sea i njegove 15-člane posade zbunio je vlasti u Europi i Sjevernoj Africi, a Moskva je u potragu poslala ratne rodove. Portugalska agencija Lusa objavila je da je brod nosivosti 4.000 tona viđen 400 nautičkih milja od tog zapadnoafričkog arhipelaga, dok je Francuska izvijestila da njezini obavještajni podaci ukazuju da bi se moglo raditi o brodu Arctic Sea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posada dobro Pronađen 'Arctic Sea': Posada na ispitivanju Slika nije dostupna 'Nisu tražili golemu svotu novca' Zatražena otkupnina za ‘Arktičko more’

>> Brod Arktičko more nalazi se kod zapadne Afrike

>> Sve veći misterij nestanka broda Arctic Sea

'Te su se informacije pokazale netočnima', rekao je veleposlanik Aleksander Karpušin. Brod registriran na Malti koji prevozi drvo vrijedno 1,3 milijuna dolara, trebao je 4. kolovoza pristati u alžirsku luku Bejaia. Tamo, međutim, nikada nije došao i zadnji kontakt s posadom ostvaren je uz obale Francuske. Bojazan za sudbinu ruske posade postala je još veća kada su pomorske vlasti na Malti izvijestile kako imaju informacije da su se na brod 24. srpnja u švedskim vodama ukrcali maskirani muškarci pretvarajući se da su specijalni policajci. No, Europska komisija je u petak izrazila sumnju da je brod postao plijen gusara, kako navode njegovi vlasnici. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene