Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija ulazi u WTO

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SAD i Rusija potpisale su u Hanoju bilateralni sporazum kojim se otvara put za ulazak Rusije u Svjetsku trgovinsku organizaciju (WTO), nakon više od deset godina pregovora.

Sporazum je potpisala američka predstavnica za trgovinu Susan Schwab i ruski ministar ekonomskog razvoja German Gref u okviru Foruma za gospodarsku suradnju azijsko-pacifičkih zemalja (APEC) koji se održava ovog vikenda u glavnom gradu Vijetnama.

Pročitajte i ovo Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić KURTI I VUČIĆ Što je dogovoreno za Kosovo? Prvi put objavljen tekst EU-a o prijedlogu sporazuma sa Srbijom Aleksandar Vučić Sporazum Srbije i Kosova Što je zapravo dogovoreno za Kosovo: Vučić se danas obraća javnosti

Bilateralni sporazum o uvjetima ulaza u WTO, o kojem se pregovaralo od 1994. godine, uklanja jednu od posljednjih prepreka prijamu Moskve u svjetsku organizaciju. Rusija je jedina velika ekonomija koja još ne pripada WTO-u.

Međutim, postupak još nije završen s obzirom da svaki bilateralni sporazum koji potpiše administracija predsjednika Georgea W. Busha mora odobriti Kongres.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene