Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za stotinama se traga

Poplave u Rusiji poprimaju katastrofalne razmjere: Više od 100 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika poplava u regiji Krasnodar u Rusiji odnijela je najmanje 104 života, a više od 13.000 ljudi potražilo je utočište u drugim dijelovima zemlje.

Nakon obilnih kiša nestale su čitave ulice u gradu, javlja Russia Today. Poginule su najmanje 104 osobe.  Pet je osoba poginulo kada je u vodu u blizini njih pao električni transformator. Igor Zhelyabin, glasnogovornik regije rekao je kako je među nestalima i devetogodišnja djevojčica.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna!

Na područje Krasnodar jučer je palo metar kiše. Mnogi su kolnici iznimno oštećeni, a voda je nosila sve pred sobom. Poplavljeno je 320 kuća, a 13.000 osoba je evakuirano, javlja BBC.

U spašavanju sudjeluju tisuće spasioca, a angažirane su i jake mehanizacijske snage te helikopteri.

Razina vode na području Krimska porasla je na sedam metara, seoske kuće su poplavljene, a policija pomaže ljudima da siđu s krovova i drveća.

Rusko ministarstvo za izvanredne situacije je priopćilo da je u samo nekoliko sati u Krasnodarskom kraju palo kiše koliko u prosjeku padne u mjesec dana.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene