Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štite svoje interese

Rusija u bazu u Siriji poslala flotilu od 8 brodova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok UN-ov izaslanik Kofi Annan pokušava dobiti podršku zemalja koje okružuju Siriju kako bi primorao predsjednika Bashara al-Assada na provođenje mirovnog plana nasilje je još jednom prešlo libanonsko-sirijsku granicu.

Snažne eksplozije i pucnjava mogle su se čuti i osjetiti na sjeveru Libanona, a Bejrut je poručio kako će na granicu poslati dodatne snage.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku''

>> Iran potvrdio da čvrsto stoji iza Annanova plana za Siriju

Istovremeno Rusija je odlučila pokazati kako je spremna štititi svoje interese u toj regiji i u svoju bazu u sirijskoj luci Tartus pa je poslala je flotilu od sedam ratnih brodova predvođenih razaračem podmornica, javlja BBC.

SAD, čini se, nije zabrinut tim ruskim potezom jer su brodovi u Tartus zapravo prevozili vojnike na vježbu i namirnice i potrepštine neophodne za održavanje baze. Ipak, stručnjaci smatraju kako je slanje flotile zapravo vrlo značajan mornarički razmještaj. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene