Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojna vježba

Rusija sa Srbijom demonstrira vojnu silu samo 60 km od Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanska i ruska vojska održale su vježbu na samo šezdesetak kilometara zračne linije od granice s Hrvatskom. Analitičari ističu, kako je riječ o ruskoj demonstraciji vojne sile u blizini granice s Europskom unijom i članice NATO-a.

Zajednička rusko-srbijanska vojna akcija - sva sila vojne opreme i to svega 60 kilometara zračne linije od granice s Hrvatskom na istoku.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV Analiza Ivane Petrović Srbija politički mobingira Hrvatsku: "Ovo je predstava, šira rusko-srpska igranka" Mobilni punkt za regrutaciju u Moskvi Potpisuju ugovore Branko se ukrcao na direktan let: "Sve se odigralo vrlo brzo – u jednom danu postao sam ruski vojnik"

Vježbu su analitičari prepoznali kao rusko pokazivanje moći Europskoj uniji. Srbija nije slučajno odabrana, to je najzapadnija točka, gdje ruska vojska može pokazati svoju veličinu. 'Poruka vježbe je dvostrana. Za Ruse je to bila prilika da pokažu silu iza prve linije obrane NATO-a, uvjetno rečeno iza zemalja koje su članice NATO-a', smatra vojni analitičar Aleksandar Radić.

Drama ispred srbijanske Vlade: Mahao pištoljem i prijetio

Srbija želi u Europsku uniji, no ne odriče se Rusije. U prilog tome ide i nedavni Putinov posjet Beogradu. Ples između istoka i zapada, potvrdio je i srbijanski ministar obrane. 'Posvećeni smo ka četiri stuba strateška, a to je Europska unija, to je naravno Rusija, to su SAD i Kina', kaže Bratislav Gašić.

U posljednjih godinu dana, kažu analitičari, Rusija svoje interese izvan granica prezentira kroz prijetnje i pokazivanje vojne moći. Analitičari ističu da u tom svjetlu treba gledati i ovu zajedničku vježbu sa Srbijom. Hrvatski državni vrh nije se oglasio o ovoj vojnoj vježbi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene