Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konstrukcijska greška ili propusti?

Česte nesreće: Rusija razmišlja o zabrani letova zrakoplova Tu-154B

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savezna ruska agencija za prijevoz namjerava preporučiti zabranu letova zrakoplovom tipa Tupoljev-154B, kazao je za agenciju Itar-Tass 'dobro obaviješten' izvor.

'Šef Rostransnadzora (agencije za prijevoz) Genadij Kurvenkov je to objavio na sastanku s ministrom prometa i prijevoza Igorom Levitineom', pojasnio je spomenuti izvor, dodavši da je dokument s tim u svezi u pripremi.

Pročitajte i ovo Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu

Tu-154B je glavna verzija Tu-154 koji je posljednjih godina doživio brojne nesreće. U subotu se jedan Tu-154B, zračne kompanije Kolavia, sa 116 putnika i osam članova posade, zapalio dok se kretao po pisti aerodroma Sourgout na Uralu, na letu za Moskvu. U toj nesreći su tri osobe izgubile život, a oko 40-ak je ozlijeđeno.

>> Eksplozija zapalila putnički zrakoplov, poginule tri osobe

U travnju ove godine su u padu Tupoljeva-154 poginuli poljski predsjednik Lech Kaczynski i desetak visokih državnih dužnosnika.

Zabrana bi trajala dok se detaljnom istragom ne utvrdi postoji li kakva konstrukcijska greška ili propust u proceduri letenja koji dovodi do nesreća. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene