Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 50 brodova i podmornica

Ovako Rusija demonstrira moć: Proslavili Dan mornarice diljem zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju je diljem Rusije, ali i u Siriji i na Krimu, održana velika pomorska parada povodom Dana mornarice.

Dan mornarice Rusija je proslavila u više vremenskih zona - parade i demonstracije pomorske sile održane su na sve četiri strane ruskog teritorija i u ruskim bazama u inozemstvu - uključujući Siriju i Krim.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena

Proslava je započela u dalekom istočnom gradu Vladivostoku, gdje su javnosti izložene na desetine mornaričkih brodova i podmornica iz ruske Pacifičke flote. 

Proslava je održana i na drugom kraju zemlje, u gradu Baltijsku, gdje je smještena zapadna baza ruske Baltičke flote. Na sjeveru Rusije, u gradu Severomorsk, izložen je bio i jedini ruski nosač zrakoplova Admiral Kuznjecov.

Glavni događaj bio je u St. Petersburgu gdje je ruski predsjednik Vladimir Putin prisustvovao paradi u kojoj je sudjelovalo 50-ak brodova i podmornica, više od 5000 mornara te 40 zračkih jedinica Baltičke, Sjeverne, Pacifičke i Crnomorske flote i Kaspijske flotile.

Parada je održana i u sirijskom lučkom gradu Tartus na sjevernoj mediteranskoj obali.

Dan mornarice u Rusiji obilježava se od 1939. godine, a od 80-ih godina prošlog stoljeća obilježava se zadnje nedjelju u srpnju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene