Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Američki mediji

Putin proglasio devet "stranih agenata" u Rusiji

Vladimir Putin (Foto: AFP)
Vladimir Putin (Foto: AFP) Foto: Afp
Rusko ministarstvo pravosuđa svrstalo je u utorak devet američkih medija među "strane agente", a među njima i radio Voice of America, nakon što je Vladimir Putin proglasio zakon koji dopušta registriranje medija pod tim kontroverznim nazivom.

Radio Voice of America i Radio Free Europe / Radio Liberty, koje financira američki Kongres, kao i sedam drugih medija svrstani su među one koji "vrše funkciju inozemnog agenta", piše u priopćenju ministarstva pravosuđa.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Nevjerojatno Pogledajte koga je Rusija dodala na popis ekstremističkih i terorističkih organizacija Vladimir Putin tijekom govora u ruskoj državnoj Dumi Neimenovani neprijatelj Putin na sastanku s čelnicima Dume govorio o neuspjehu neprijatelja: "Nitko nikada nije uspio zastrašiti narod Rusije"

Krajem studenoga predsjednik Putin proglasio je zakon koji omogućava da se svaki međunarodni medij koji djeluje u Rusiji svrsta pod kontroverzni naziv "stranog agenta" prema odluci ministarstva pravosuđa, kao reakciju na primoravanje ruske postaje RT da se registrira pod tim nazivom u SAD-u.

Zakon je osudilo Vijeće za ljudska prava pri Kremlju koje je procijenilo da "ministarstvo pravosuđa može svaki strani medij arbitrarno proglasiti inozemnim agentom". (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene