Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Alep na udaru

Rusija potvrdila slanje raketnog sustava S-300 u Siriju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusko ministarstvo obrane u utorak je potvrdilo da je Siriji isporučen ruski protuzračni raketni sustav S-300, prenosi njemačka agencija dpa.

Izjave glasnogovornika ministarstva obrane Igora Konašenkova premijeli su ruski državni mediji na koje se pozivaju i strane agencije.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu"

Prema riječima Konašenkova, raketni sustav se nalazi u Siriji kako bi štitio rusku mornaričku bazu u obalnom gradu Tartusu.

U međuvremenu, u Siriji je stanje vrlo teško, a Alep se i dalje nalazi na udaru režimskih i ruskih snaga. Sjedinjene Države su izgubile strpljenje i danas suspendirale pregovore s Rusijom o prekidu vatre, pošto se raspalo primirje dogovoreno 9. rujna.

"Svima je isteklo strpljenje s Rusijom", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Josh Earnest.

"Rusija nije poštovala obveze koje je preuzela", napose u humanitarnim pitanjima i nije "bila sposobna osigurati" da sirijski režim prekine bombardiranja što je bilo predviđeno rusko-američkim sporazumom od 9. rujna.

"Naprotiv, Rusija i sirijski režim odabrali su nastaviti vojnim putem", navodi State Department u priopćenju, optužujući Rusiju i druge sirijske saveznice da pojačavaju napade na civilna područja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene