Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na udaru i Harkiv

Rusija izvela žestoke raketne napade na Kijev i druge gradove, Kličko se oglasio o žrtvama

Najmanje pet osoba je poginulo dok ih je više od 40 ranjeno u ruskim raketnim napadima na Ukrajinu.

Rusija je pokrenula seriju raketnih napada na Kijev, Harkov i Pavlograd rano jutros, uzrokujući štetu na stambenim zgradama, a poginulo je najmanje pet osoba dok ih je više od 40 ranjeno, izvijestili su dužnosnici.

U glavnom gradu jedna je osoba poginula, a najmanje 10 osoba je ozlijeđeno. Jedna žena je ubijena, rekao je Sergej Popko, načelnik gradske vojne uprave.

Osam ih je hospitalizirano, a jednoj žrtvi - 13-godišnjem dječaku - pomoć je pružena na licu mjesta, rekao je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko, prenosi njegov Telegram kanal.

Pročitajte i ovo Obitelj oplakuje mrtve u Gazi Ljudska prava Izvjestiteljica UN-a upozorila na ono što čini Izrael: ''Nikada nisam vidjela takav horor''

Najviše žrtava je u kijevskom okrugu Solomianskyi, gdje je napad uništio ulaz u višekatnicu, izvijestio je Kličko.

U okrugu Sviatoshynskyi u Kijevu, parkirani automobili su se zapalili nakon što je projektil pogodio jednu ulicu. Gradonačelnik je kasnije izvijestio da u spomenutom okrugu gori dvokatnica, piše Kyiv Independent.

Neeksplodirana bojeva glava pronađena je u jednoj od stambenih zgrada okruga Sviatoshynskyi, što je dovelo do evakuacije stanara zgrade.

Pročitajte i ovo Ilustracija Niz naknadnih udara Snažan potres na granici Kine i Kirgistana: Ima ozlijeđenih, oštećeni su kuće i vlakovi

Projektili su također pogodili nestambenu zgradu u okrugu Pecherskyi u glavnom gradu.

U pogođenim četvrtima opskrba električnom energijom i vodom djelomično je prekinuta. Ekipe rade na uspostavljanju usluge ugroženima.

Ruske snage također su pokrenule veliki raketni napad na Pavlograd u Dnjepropetrovskoj oblasti. Guverner Sergej Lysak izvijestio je da je najmanje jedna osoba poginula, a još jedna ozlijeđena.

U Harkivu su ruski napadi oštetili civilnu infrastrukturu, izvijestio je guverner Oleg Syniehubov rano ujutro.

Pročitajte i ovo Ilustracija Težak zločin u SAD-u Mladić ubio osam osoba pa presudio i sebi: ''Ovo je vjerojatno najgori zločin s kojim se susrećem''

U napadu su navodno ubijene 59-godišnja žena i još jedna žena. Oko 11 osoba je hospitalizirano, uključujući 10-godišnju djevojčicu, rekao je Syniehubov. Dvije žene su u teškom stanju.

Visoka stambena zgrada navodno je pogođena u kvartu Kijevski u Harkovu, te su neki ljudi zarobljeni pod ruševinama. Okrug Saltivskyi navodno je također bio meta.

Prema Syniehubovu, ruske su snage vjerojatno koristile projektile Kh-22 u napadu na Harkov.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene