Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška optužba

JOŠ JEDAN DOKAZ 'Turska pomaže Islamskoj državi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je optužila Tursku da snadbijeva džihadiste Islamske države komponentama za improvizirane eksplozivne uređaje.

U pismu koje je ruski veleposlanik pri UN-u Vitalij Čurkin poslao glavnom tajniku UN-a Ban Ki-moonu navodi se kako su ovi uređaji u širokoj upotrebi za izvođenje terorističkih akcija.

Pročitajte i ovo Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni" Osumnjičeni za teroristički napad u Moskvi dovedeni su pred sud - 7 Brutalne metode Cure snimke mučenja terorista: Jednom na genitalije prikopčali elektrode, drugog tjerali da pojede dio vlastitog uha

Čurkin je napisao da analiza kemijskih komponenti eksploziva zaplijenjenog od islamista u iračkom gradu Tikritu i sirijskom gradu Kobani pokazuje da su one ili proizvedene u Turskoj ili su isporučene u toj zemlji bez prava za daljnji izvoz.

Ruski veleposlanik je optužio pet turskih kompanija da su Islamskoj državi isporučile aluminijski prah, amonijev nitrat, vodikov peroksid i druge materijale koje su proizvele razne turske i strane kompanije.

"Ove činjenice ukazuju da su se turske vlasti namjerno uključene u aktivnosti Islamske države," kazao je Čurkin.

Glasnogovornik Turskog ministarstva vanjskih poslova u Ankari nazvao je pismo "najnovijim primjerom propagandne kampanje Rusije protiv Turske, a kao takva ne može biti ozbiljno shvaćena".

Rusija je i početkom travnja optužila Tursku za pomaganje Islamskoj državi. Rusi su tada tvrdili da je Turska glavni opskrbljivač oružja i vojne opreme boraca Islamske države. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene