Obavijesti Video Pretražite Navigacija
43 mrtvih

Rusija: Zrakoplov se prepolovio i zapalio, preživjeli brat i sestra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje su 44 osobe poginule u nesreći ruskog zrakoplova Tupoljeva-134 koji se srušio rano ujutro pri slijetanju u zračnu luku u Petrozavodsku, na sjeverozapadu Rusije.

Zrakoplov Tu-134 kompanije RusAir s 52 putnika i članova posade srušio se pri pokušaju slijetanja po gustoj magli u zračnu luku Besovec, pokraj Petrozavodska u ruskoj pokrajini Kareliji. Do nesreće je došlo kilometar prije aerodromske piste. Zrakoplov je udario u tlo, raspolovio se na dva dijela i zapalio.

Osmero ljudi preživjelo je nesreću i prevezeno je u bolnicu u Petrozavodsku.  Među preživjelima je i dvoje djece, 10-godišnji dječak i djevojčica za koju se pretpostavlja da su brat i sestra. Zrakoplov je letio na liniji iz Moskve i većina putnika su Rusi. Obje crne kutije pronađene su na mjestu nesreće.

Tupoljev-134 je zrakoplov sovjetske proizvodnje, čiji je prvi let bio 1967. godine. Nije poznato koliko je bio star zrakoplov koji se srušio kraj Petrozavodska.  (Hina)

Pročitajte i ovo Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije Prelet MiG-21 aviona Iznad Barentsovog mora Bliski susret na ruskoj granici: Rusi tvrde da su presreli dva američka bombardera

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene