Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S-400

Rusija na Krimu rasporedila novi raketni sustav koji može postati borbeni u manje od 5 minuta

Ruski raketni sustav S-400 (Foto: AFP)
Ruski raketni sustav S-400 (Foto: AFP) Foto: Afp
Rusija je u subotu na Krimu rasporedila novi raketni sustav S-400, izvijestile su ruske novinske agencije.

Rusija je anektirala Krim od Ukrajine 2014. zbog čega je dobila sankcije EU-a i SAD-a.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

SAD je u prosincu objavio da planira osigurati Ukrajini "pojačane obrambene kapacitete", a to po nekim dužnosnicima uključuje protutenkovske projektile Javelin.

Prvi sustav S-400 Rusija je na Krimu rasporedila u proljeće 2017. kod luke Fedozije. Novi sustav bit će baziran kod Sevastopolja i kontrolirat će zračni prostor iznad granice s Ukrajinom, navodi RIA.

Sustav, koji ima za cilj zaštitu ruskih granica, može postati borbeni u manje od pet minuta, rekao je zapovjednik ruskih zračnih snaga Viktor Sevostjanov.

Ti raketni sustavi mogu oboriti zračne mete u radijusu od 400 kilometara, a balističke projektile u radijusu od 60 kilometara. U ruski vojni arsenal uvedeni su 2007., navodi rusko ministarstvo obrane. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene