447011
447011
447011
447011
447011

OSTAVILA BEBU U TRAVI 'Oprostite mi... već smo noć provele na stubištu'

  • , 18.08.2016., 10:48
  • Autor:
  • komentara

Nakon noći provedene na stubištu s novorođenom kćerkicom, očajna majka odlučila se da drastičan potez, koji je šokirao rusku javnost.

 
 
 
 
Pismo majke koja je napustila svoju novorođenu kćer (Foto: Siberian Times)
Pismo majke koja je napustila svoju novorođenu kćer (Foto: Siberian Times)

Uredno umotanu novorođenu djevojčicu u visokoj travi pored stambenog bloka u predgrađu Krasnojarska u Rusiji, pronašla je zaprepaštena penzionerka (83), a s njom je pronašla i rukom napisanu poruku majke, u kojoj između ostalog piše i da će se ona vratiti po svoju kćer.

"Definitivno ću doći po nju", piše između ostalog u poruci koju je ostavila zasad nepoznata majka, za kojom tragaju policija i vlasti grada Krasnojarska u Rusiji i koji vjeruju da se nalazi negdje u blizini mjesta gdje je ostavila bebu.

U poruci, majka objašnjava kako je prije odluke noć s djetetom provela na stubištu, no ne navodi konkretne razloge. Bebu je ostavila uredno obučenu, s rozim šeširićem i čarapicama te pažljivo umotanu u dekicu. U takvom stanju pronašla ju je spomenuta penzionerka, koja ju je odmah odnijela u obližnje sirotište.

"Oprostite mi, ali nisam imala kud otići s njom. Ona je vrlo mirno i zdravo dijete. Rođena je 12. kolovoza. Cijepljena je", napisala je u poruci majka, a prenosi Siberian Times.

"Ona je najsvetiji dio mog života. Vratit ću se po nju, sigurno ću se vratiti po nju. No sad ne mogu ništa učiniti. Već smo provele noć na stubištu", pojasnila je majka u poruci.

Vlasti vjeruju da nije otišla daleko, jer smatraju da se vjerojatno htjela uvjeriti da će bebu netko pronaći i uzeti je. Majci su uputili apel da se vrati.

"Uvijek postoji način da se pomogne. Definitivno ćemo učiniti sve da ti pomognemo. Vrati se, tvoja te kćer čeka", poručila je policija majci.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se