Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazna od pet godina

Rusija: Lebedev optužen za 'huliganizam' i prijeti mu zatvor!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aleksandar Lebedev, poznati kritičar vlasti i ruski milijarder, optužen je za huliganizam i prijeti mu kazna zatvora u trajanju od pet godina.

Ruski milijarder Aleksandar Lebedev, poznati kritičar vlasti, u srijedu je optužen za 'huliganizam' i prijeti mu kazna zatvora u trajanju od pet godina. U slučaju za koji Lebedev (52) tvrdi da je osveta predsjednika Vladimira Putina, ruski istražni odbor zabranio mu je da napusti zemlju.

Lebedev, vlasnik britanskih dnevnika Independenta i Evening Standarda te jedne banke, čije je bogatstvo Forbes u ožujku procijenio na 1,1 milijardu dolara, tvrdi da je to kazna za njegovo kritiziranje Kremlja i smatra takvo ponašanje prema sebi napadom na političke neistomišljenike, koji od povratka na položaj predsjednika u svibnju provodi Putin.

Pročitajte i ovo Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena Vladimir Putin Ukrajina odbacila optužbe Putin u teror umiješao Ukrajinu: "Napadači su bježali prema granici, čekao ih je prolaz"

>> Rusija bi mogla blokirati Youtube zbog protuislamskog filma

Državno odvjetništvo otvorilo je istragu protiv Lebedeva prošle godine, nakon što je on u gledanoj TV emisiji šakom udario građevinskog poduzetnika Sergeja Polonskog, i samog nekadašnjeg milijardera.

Prijeti mu ista optužnica za huliganstvo motivirano vjerskom, političkom, rasnom, etničkom ili ideološkom mržnjom po kojoj su na dvije godine zatvora u kolovozu osuđene tri djevojke iz skupine Pussy Riot zbog za Putina uvredljivog performansa u rsukoj pravoslavnoj crkvi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene