449080
449080
449080
449080
449080

12.500 VOJNIKA Nakon razdoblja povišenih napetosti slijedi - Caucasus 2016

  • , 05.09.2016., 15:29
  • Autor:
  • komentara

Rusko ministarstvo obrane reklo je u ponedjeljak da su dugoplanirane opsežne vojne vježbe koje uključuju pripojeni Krim i rusku crnomorsku te kaspijsku flotu započele, a sudjelovat će 12.500 vojnika.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP)

Vježbe pod nazivom Caucasus 2016 slijede nakon razdoblja povišenih napetosti između Rusije i Ukrajine nakon što je Moskva optužila Kijev za slanje sabotera u cilju izvođenja bombaških napada na poluotoku. Kijev je to opovrgnuo.

Rusija je prošli mjesec izvela niz provjera borbene spremnosti u okviru priprema za vježbe.

Ministarstvo obrane opisalo je vojne vježbe Caucasus 2016., za koje su rekli da bi trebale trajati do 10. rujna, kao posljednju veliku vojnu vježbu ove godine.

Rečeno je da će vojne igre, koje će biti održane širom cijeloga ruskog južnog vojnog distrikta, biti test za zapovjednu sposobnost planiranja, pripreme i izvođenja vojnih akcija i koordiniranja različitih tipova vojnih snaga.

U vježbama će sudjelovati neutvrđen broj zrakoplova, zajedno s crnomorskom i kaspijskom flotom, naoružanim postrojbama, pješaštvom i padobrancima. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se