Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medvedev prijeti

'Rusija spremna na rat za svoje interese'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je spremna upotrijebiti silu kako bi obranila svoje interese i neće tolerirati pokušaje Zapada da ih ugrozi, rekao je ruski predsjednik Dmitrij Medvedev u televizijskom intervjuu objavljenom u srijedu.

Medvedev je u intervjuu, koji je povodom kraja godine prikazan na svim najvažnijim ruskim televizijskim postajama, rekao da je ruski rat protiv Gruzije u kolovozu pokazao da je oštra akcija ponekad neizbježna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 7 Besplatnih savjeta kako koristiti računalo i očuvati vid Slika nije dostupna O pobjedi na izborima Ruža Tomašić: Milanović je za mene odradio najbolju kampanju

'Ruski interesi moraju biti zaštićeni svim mogućim sredstvima, to je moje duboko uvjerenje. Prije svega međunarodnim pravnim sredstvima ... ali, ako je to potrebno, i korištenjem elemenata sile', rekao je Medvedev.

'Ako dođe do napada na živote i dostojanstvo ruskih državljana, ruska pozicija će, naravno, biti jednostavna i oštra. Mi ćemo posvuda zaštititi interese svojih državljana', dodao je.

Medvedev je također napao dugoročne planove NATO-a da se proširi na bivše sovjetske republike Ukrajinu i Gruziju.

'Danas osjećam da neki pokušavaju 'staviti Rusiju na njezino mjesto'. Ako su, prije nekog vremena, kad je Rusija bila u sasvim drugačijoj poziciji, takvi pokušaji mogli dovesti do nekih rezultata, u današnjoj situaciji ... to je jednostavno nedopustivo', rekao je ruski predsjednik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene