Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Domet od 11 tisuća km

O RAKETI KOJA UNOSI STRAH U SRCA STRANIH VOJSKI 'Rusija je sada sto posto sigurna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska napredna interkontinentalna balistička raketa RS-26 'podigla je obrve' vojnih stručnjaka diljem svijeta, pišu novine Rossiiskaya Gazeta.

U kineskom televizijskom programu emitiranom ranije ovog mjeseca stručnjak za obranu hvalio je jedinstvene karakteristike ruske interkontinentalne balističke rakete RS-26, kao i strah kojega je upravo ona unijela u srca stranih vojski, donosi Rossiiskaya Gazeta.

'Ova raketa u svom letu stalno mijenja smjer tako da ju je teško srušiti', tvrdi stručnjak.
Upitan o američkom proturaketnom sustavu obrane, rekao je kako je protiv RS-26 on potpuno beskoristan.

'Ova raketa je čak bolja od famozne Topol-M rakete. Bojeve glave su joj supersonične te stalno mijenjaju svoju putanju. Probit će bilo koji proturaketni štit i pogoditi svoju metu', tvdri stručnjak te dodaje kako nije samo Amerika sad u problemu, već se u istoj situaciji našla i Kina.

'Rusija je sada sto posto sigurna, za razliku od svih ostalih zemalja', oduševljeno je ustvrdio.

RS-26 je posebna po tome što ima domet od 11 tisuća kilometara pa može pogoditi bilo koju metu u SAD-u. Vrijeme njezine 'booster' faze smanjeno je ispod pet minuta tako da NATO radari u Europi neće imati vremena ni registrirati da je lansirana.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene