Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Unatoč optužbama

Rusija i SAD za bolju vojnu koordinaciju u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je u nedjelju priopćila da je postignut dogovor sa SAD-om o potrebi poboljšanja koordinacije između njihovih vojnih operacija u Siriji gdje provode zračne udare, ali potpomažu suprotstavljene strane.

Intervencija Moskve na strani sirijskog predsjednika Bašara al-Asada zajedno s potporom Zapada umjerenim oporbenim skupinama te napadima na ciljeve Islamske države povećali su rizik od šireg međunarodnog sukoba u tom ratu.

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more"

Rusko ministarstvo obrane je priopćilo da su vojni dužnosnici iz obje zemlje putem video konferencije potvrdili da je potrebno koordinirati vojne operacije dviju strana.

Moskva se oglasila dan nakon što je Pentagon prozvao ruske vlasti zbog prošlotjednih ruskih zračnih udara na snage sirijske oporbe koje imaju potporu SAD-a. Rusko ministarstvo obrane negira te optužbe i tvrdi da su ruski zračni udari bili usmjereni na ciljeve koji su 300 kilometara udaljeni od područja na kojem prema navodima Washingtona djeluju te snage.

Rusija, tvrdi ministarstvo obrane, obavještava koaliciju predvođenu SAD-om o metama koje namjerava bombardirati. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene