445991
445991
445991
445991
445991

STRAH OD INVAZIJE Putin gomila tenkove na granici, stigli i kamioni s naoružanjem

Ruski tenkovi primijećeni su uz sjevernu granicu Krima što je opet potaknulo bojazan o mogućoj invaziji.

 
 
 
 
Ruski konvoj na Krimu (Screenshot You Tube)
Ruski konvoj na Krimu (Screenshot You Tube)

Svjedoci opisuju kako su vidjeli teško naoružanje i kamione u blizini gradova Armynska i Dzhankoya - oko četrdesetak kilometara od ukrajinske granice. U međuvremenu, objavljene su i snimke organizacije za ljudska prava sa Krima na kojima se vidi flota ruskih kamiona s naoružanjem kako voze u dugačkom konvoju u Kerch. Norman Dzhelalov, predstavnik Tatara na Krimu, napisao je na Facebooku - tenkovi su stigli.

Lokalni mediji izvještavaju o pucnjavi u blizini Krasnoperekopska, također na Krimu. Elzara Abdurmanova je napisala: 'Ne želim stvarati paniku, ali danas, koliko god da je to moguće, suzdržite se od odlaska u unutrašnjost Krima.'

Iz ukrajinske vojske poručili su kako pozorno prate sve što se događa na aneksiranom teritoriju te da će reagirati na bilo kakvu agresivnost s ruske strane. Krimski poluotok od 2014. se nalazi pod kontrolom proruskih snaga nakon što je na referendumu donesena odluka o odcjepljenju.

Dolazak ruskih kamiona na Krim neki povezuju sa satelitima koje bi Rusija mogla poslati u svemir. Moskva navodno planira lansirati tri nova satelita Hrazdan - 2019., 2022. i 2024. godine. Oni bi zamijenili dva postojeća ruska 'špijunska satelita' Persona, piše Daily Mail.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se