Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teroristički napad

Rusija: Dvoje mrtvih u eksploziji u trgovačkom centru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije su osobe izgubile život, a najmanje tri su ozlijeđene u požaru koji je buknuo u trgovačkom centru u Ufi, prijestolnici Baškortostana (Baškirija), na Uralu, a najvjerojatnije je posljedica eksplozije, izvijestile su ruske agencije

'Truplo muškarca pronađeno je na mjestu nesreće. Nešto ranije smo pronašli truplo žene rođene 1993.', rekao je glasnogovornik mjesne policije Maksim Rodionov, a prenijela je agencija Interfaks. I lokalni čelnik ministarstva za izvanredna stanja Oleg Žugejev rekao je da su u požaru poginule dvije osobe.

Pročitajte i ovo Poplave u Rusiji i Kazahstanu Stotine domova poplavljeno Oglasile se sirene: Rekordne poplave u Rusiji i Kazahstanu, evakuirano više od 100.000 ljudi Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga

'Tri do pet osoba je ozlijeđeno', rekao je Artem Valejev, glasnogovornik predsjednika Baškortostana, prenio je Itar-Tass. Po istom izvoru, presjednik Baškortostana, ruske republike s većinskim muslimanskim stanovništvom, bogate naftom, posjetio je mjesto nesreće. 'Po prvim informacijama koje je dobio predsjednik, vjerojatno je riječ o terorističkom napadu', kazao je Valejev.

Dva automobila parkirana ispred centra zapalila su se i eksplodirala, rekla je za radio Eho Moskve Alina Islamova, koja radi u kafeu preko puta. Trgovački centar Europa je u središtu Ufe i u njemu je više restorana, trgovina i diskoklubova.

>> FOTO: Rusi grade 'Noinu arku' u očekivanju 'apokalipse'

Svjedoci su čuli detonaciju oko 13.30 sati po srednjoeuropskome vremenu, prenosi agencija Ria Novosti. Požar je izbio nedugo nakon eksplozije. (Hina)

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene