Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija dovršila povlačenje postrojba iz Gruzije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je dovršila povlačenje svojih postrojba koje su bile stacionirane u Gruziji, izjavio je zapovjednik ruskih kopnenih snaga Aleksej Maslov.

Nazočnost ruskih snaga u bivšoj sovjetskoj republici dugo je bila kamen smutnje između Gruzije i njezina velikog susjeda Rusije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mračno poglavlje povijesti "Ukradeno je više od 100.000 beba, to se radilo sustavno": Prodane blizanke upoznale su se preko društvenih mreža Pristupnice; ilustracija Pristupnica za EU Nada umire zadnja: ''Ako postanemo dio obitelji europskih zemalja, moći ćemo brže završiti rat''

"U Gruziji više nema ruske vojske, ostali su samo pripadnici mirovnih snaga u Abhaziji i dio udruženih snaga u Južnoj Osetiji u kojima sudjeluje Gruzija", rekao je general Aleksej Maslov, prema novinskoj agenciji.

Mješovito kontrolno povjerenstvo riješava pitanje statusa nepriznate Južne Osetije i u njemu su, kao i u Združenim mirovnim snagama, predstavnici Rusije, Gruzije, te Sjeverne i Južne Osetije.

Tbilisi je optužio Moskvu da pokušava destabilizirati zemlju te da podupire separatiste u Abkaziji i Južnoj Osetiji, dvjema regijama koje su se odvojile od Gruzije tijekom rata u 1990-ima.

Gruzija se zalaže za povlačenje ruskih mirovnjaka i značajnije
uključivanje Europe i SAD u rješavanje ta dva sukoba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene