Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi se nastavljaju

Rusi spremni dati zajam Ukrajini: Bez toga neće moći održati stabilnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izjavio je to u ponedjeljak savjetnik ruskog predsjednika Andrej Belousov. U međuvremenu u Kijevu su nastavljeni prosvjedi

Rusija bi mogla odobriti zajam Ukrajini ako ga Kijev zatraži, izjavio je u ponedjeljak savjetnik ruskog predsjednika Andrej Belousov, a prenose ruski mediji.

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

"Situacija u Ukrajini je sada takva da bez zajmova, s jedne ili druge strane, oni jednostavno neće moći održati ekonomsku stabilnost", kazao je. "Ne isključujem mogućnost da će zajam biti odobren ako bude upućen zahtjev."

Ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič, čija je prošlomjesečna odluka o zaustavljanju priprema za potpisivanje sporazuma o pridruživanju s EU-om i okretanju Rusiji izazvala ulične prosvjede, posjetit će Rusiju u utorak kada bi se u razgovorima moglo pojaviti i pitanje zajma.

U Ukrajini nova mobilizacija proeuropske oporbe

U međuvremenu je proeuropska oporba u Kijevu nastavila prosvjede u ponedjeljak ujutro. Prosvjedi su ušli u četvrti tjedan, a nekoliko tisuća prosvjednika okupilo se na središnjem Trgu neovisnosti, gdje ih je u nedjelju, unatoč snijegu, bilo oko 300.000.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene