Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O '10 pogrešnih tvrdnji'

Rusija osudila Washington: 'Što je s bombardiranjem bivše Jugoslavije?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je osudila u četvrtak "cinizam" i "nedopustivu aroganciju" Washingtona nakon kritika State Departmenta koji je nabrojio "deset pogrešnih tvrdnji" predsjednika Vladimira Putina u ukrajinskoj krizi.

Objavljivanje tih točaka "pogađa ne toliko primitivnim iskrivljavanjem stvarnosti koliko cinizmom", osudilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju.

Pročitajte i ovo Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni" Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

"Nećemo se spuštati na polemiku o propagandi najniže razine. Ponovno se susrećemo s neprihvatljivom arogancijom i pretenzijama da nekome pripada pravo na istinu", stoji u priopćenju.

"SAD ne može imati pravo na podučavanje o poštivanju međunarodnih normi i poštivanju suvereniteta drugih zemalja", ističe se u priopćenju.

Američki razarač na putu prema Crnom moru

"Što je s bombardiranjem bivše Jugoslavije ili upadom u Irak pod lažnim izgovorima?", upitalo je ministarstvo.

Američki State Department osudio je u srijedu stav Vladimira Putina u ukrajinskoj aferi, odbacujući točku po točku njegovih "10 pogrešnih tvrdnji".

Washington je odbacio diplomatsku uglađenost i samo što nije optužio Moskvu za laganje o Ukrajini. State Department je rekao kako je Putin u izjavi o krizi u Ukrajini prešao preko činjenica ili ih iskrivio "opravdavajući rusku agresiju na Ukrajinu".

Putin je u utorak rekao kako Rusija pridržava sebi pravo da upotrijebi silu u Ukrajini kao posljednje sredstvo, da su lokalne skupine samoobrane, a ne ruski vojnici, te koje su preuzele kontrolu nad Krimom te da nove vlasti u Kijevu nisu legitimne. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene