Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrajinska kriza

Rusi upali u ukrajinsku bazu na Krimu: Jedan vojnik ranjen, čula se eksplozija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapovjednik baze Belbek napad je očekivao. Eksplozija je vjerojatno upotrebljena kako bi se dezorijetiralo ukrajinske vojnike.

Ruski specijalci upali su u ukrajinsku zrakoplovnu bazu na Krimu. Probijanje zidova uslijedilo je nakon isteka roka u kojem je baza trebala biti predana Rusiji. 'Došli su kroz zidove u okopnim transporterima', tvrdi dopisnik Sky Newsa.

Pročitajte i ovo Ilustracija najveća žarišna točka Amerika podržava ukrajinske napade na Krimu: "Rusi tamo imaju neke od ključnih objekata" Slika nije dostupna 'Povratak u domovinu' Putin na TV-u: Bio sam spreman staviti nuklerano oružje na raspolaganje

Ruski parlament jednoglasno odobrio aneksiju Krima

'Došlo je do eksplozije, jedan ukrajinski vojnik je upucan', rekao je i dodao da se je bilo dosta pucnjeva, vjerojatno ispaljenih u zrak. Vidio je barem jednog ozlijeđenog vojnika.

Eksplozije su vjerojatno upotrebljene kako bi se dezorijentiralo ukrajinske vojnike koji su sada poredani na vježbalištu.

Zapovjednik ukrajinske baze Belbek očekivao je napad i rekao svojim snagama da se odupru. Rečeno im je da ostanu na svojim pozicijama i ne predaju se. Rusi su zapovjednika sada odveli u pritvor.

Pukovnik Julij Mamšur rekao je za Reuters da će ga ruski vojnici odvesti na ispitivanje na nepoznatu lokaciju.

Na pitanje misli li da će se vratiti, rekao je: 'To će se tek vidjeti. Za sada stavljamo svo naše oružje u skladište'.

Prije napada, zamjenik zapovjednika baze Oleg Podovalov rekao je kako su im ruske trupe dale sat vremena da se predaju ili će upasti. 'Mi ne idemo nikamo', poručio je.

U bazi blizu Sevastopolja u subotu ujutro i dalje se vijorila ukrajinska zastava. Bila je jedan od rijetkih vojnih objekata u regiji i dalje pod kontrolom države, nakon aneksije Krima. Njezin pad označava ozbiljan gubitak za ukrajinsku vojsku koja je pokušavala zadržati kontrolu nad poluotokom. (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene