Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije dao izjavu'

Rusi se ogradili od svog diplomata koji misli da bi Asad mogao pasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mihail Bogdanov je jučer rekao da bi sirijska oporba mogla pobijediti u građanskom ratu, no to i dalje očito nije službeni stav Moskve.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova u petak se distanciralo od izjava jednog od svojih zamjenika ministara Mihaila Bogdanova, koji je ocijenio da sirijski režim sve više gubi kontrolu nad zemljom. "Želimo naglasiti da on posljednjih dana nije dao nikakvu izjavu ni intervju novinarima", rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva Aleksandar Lukačević u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Već se događalo Rusija bombardirala Rusiju! "Vojska je sve morala uništiti na licu mjesta" Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna!

>> Rusija: Sirijska oporba mogla bi pobijediti

Dodao je da je Bogdanov govorio u četvrtak o toj temi tijekom sastanka ruskog Donjeg doma, ali je potvrdio rusko stajalište o nepostojanju alternative za političko rješenje u Siriji. Mihail Bogadnov je izjavio da nije isključena pobjeda oporbe u sukobu u Siriji.

To je prvi slučaj da se jedan visoki ruski dužnosnik tako eksplicitno izrazio o mogućoj pobjedi oporbe režimu sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, kojem je Moskva jedno od posljednjih uporišta.

Ostaju nejasne okolnosti u kojima je Bogdanov dao te izjave. Nije poznato je li diplomat znao da ruske agencije snimaju njegove izjave.

Američka diplomacija je ironično komentirala izjave Bogdanova. "Želimo pohvaliti rusku vladu koja se konačno probudila u stvarnosti i priznala da su odbrojani dani sirijskog režima", rekla je u četvrtak glasnogovornica State Departmenta Victoria Nuland. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene