Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijun eura za savršene uvjete

Rusi planiraju 'očistiti' nebo na Dan pobjede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi Dan pobjede u Rusiji i vojna parada tim povodom prošli u savršenim vremenskim uvjetima, Rusi iznad Moskve planiraju istjerati Majku Prirodu.

Čak 1,1 milijun eura Rusi će potrošiti za rastjerivanje oblaka iznad grada na dan svečane parade i proslave pobjede nad nacističkom Njemačkom u Drugom svjetskom ratu, prenosi Radio Slobodna Europa. za odlično vrijeme pobrinut će se 10 zrakoplova tipa An-12 i Iljušin-18, koji će nositi ukupno 25 tona granulirane ugljene kiseline i 1200 litara tekućeg dušika.

Pročitajte i ovo Vojna parada u Sjevernoj Koreji - 1 uz vojsku Posebna jedinica za borbu protiv COVID-a? Zaštitna odjela i maske za vojnu paradu u Sjevernoj Koreji Slika nije dostupna Zabranjeno okupljanje Policija suzavcem rastjerala Paradu ponosa u Istanbulu: Privedeno dvadesetak osoba, među njima i fotoreporter

Gradske vlasti izdvojit će i dodatnih tri milijuna eura na pripremu i popravak mostova, ulica i Crvenog trga, kao i na rasvjetu te javne WC-e. Samo u Moskvi, ulicama će marširati čak 10.000 vojnika, a njima će proći i 160 vojnih vozila, dok će nebo prekriti čak 127 zrakoplova tipa MIG i Suhoj te i nekolicina nuklearnih bombardera. Grandiozni moskovski događaj, koji se treba održati 9. svibnja, replicirat će se, u manjem omjeru, naravno, i u 71 gradu diljem Rusije, a u tima paradama sudjelovat će ukupno 100.000 vojnika.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene