Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusi kupuju Boku Kotorsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najmoćnijih ljudi Rusije moskovski gradonačelnik Jurij Lužkov kupio je strateški dio Boke kotorske, poluotok Lušticu preko puta Prevlake. On je samo jedan od moćnih Rusa koji su istresli milijarde za kupovinu zemlje.

Crnogorci sumnjaju da je kupovina crnogorskog teritorija ruski državni projekt.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na granici Autom naletjeli na minu: Pet ranjenih Slika nije dostupna 41 let Završila misija HRZ-a, Crnogorci spašeni

Dugogodišnji moskovski gradonačelnik Jurij Lužkov ima razloga za osmjeh. Dobar dio nepristupačnog i gotovo nedirnutog polutoka Luštica, koji nekada vojna baza JNA, njegovo je vlasništvo. 

Drugi najmoćniji čovjek u Rusiji, kaže nam novinarka podgoričkih Vijesti, nije jedini poznati Rus koji se skrasio na crnogorskom primorju. 

O Putinu se još ne priča, ali ruska navala na crnogorske nekretnine traje već godinu i pol dana. Kupuje se sve, pa čak i derutne kuće i stanovi. Lokalne vlasti za ovakav interes imaju logično objašnjenje, jer Rusi, tvrde, ne vole previše papirologije. 

Samo u Herceg Novom, gradu od petnaestak tisuća stanovnika, ima preko 50 agencija za nekretnine. Čak ni prilično visoke cijene ne mogu otjerati potencijalne ulagače.

Više u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene