Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gotovo pa lijek

Rusi koriste cjepivo koje dvostruko produljuje život oboljelima od raka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski znanstvenici iz grada Novosibirska napravili su cjepivo koje može dvostruko produljiti život pacijenta oboljelog od raka.

Cjepivo koje pomaže u borbi protiv raka uspješno je prošlo klinička testiranja i uskoro bi se moglo naći u ruskim ljekarnama, prenosi agencija Itar-Tass.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo Željko Kaštelan, Povjerenstvo za izradu nacrta Nacionalnog programa pilot faza Kreće program za rano otkrivanje najčešćeg raka kod muškaraca: "Više od 20 tisuća živi s rakom prostate danas u Hrvatskoj"

Kad se dozira pacijentima u trećoj i četvrtoj fazi bolesti raka, prostate, dojke i kolorektalnog raka, takva terapija im može značajno produljiti život, istaknuo je Vladimir Kozlov, šef Institua za kliničku imunologiju, koje je provelo istraživanje navedenog cjepiva.

>> Britanci: 'Najkasnije 2050. gotovo nitko ne bi trebao umrijeti od raka dojke'

Cjepivo se dobiva iz dendritičkih stanica, koje su imunološke stanice i koje proizvode materijale za antigene. Dendritičke stanice pacijenta se vade iz tijela te mijenjaju kulturom tkiva tumora te se opet ubrizgavaju u pacijenta. To izaziva reakciju imunološkog sustava, čiji je rezultat napad na stanice raka.

Terapija je trenutno dostupna pacijentima u postoperativnoj fazi, a ruski znanstvenici vjeruju kako bi cjepivo moglo čak i izliječiti rak u njegovim ranim fazama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene