Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Humana suradnja'

Rusi i Englezi zajedno će proizvoditi lijekove za siromašne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska vlada postala je vodeći dioničar u novoj angloruskoj tvrtki za proizvodnju lijekova uz razvoj nanotehnologije, objavljeno je za posjeta britanskog premijera Davida Camerona o kompaniji koja će isporučivati lijekove siromašnim bolesnicima u svijetu.

Pro Bono Bio nastao je ulaganjem Celtic Pharme, privatne grupe sa sjedištem u Londonu, te ruske korporacije RusNano, specijalizirane za razvoj nanotehnologije.  RusNano uložio je 47 milijuna dolara u Celtic i posjedovat će više od 40 posto dionica u Pro Bono Bio koji se obvezuje proizvoditi lijekove po cijenama koje će moći plaćati potrošači ovisno o sposobnosti pojedinih zemalja.

Pročitajte i ovo Robert Fico Duga politička karijera Tko je slovački premijer na kojega je izvršen atentat? Napad na regiju Harkiv nove borbe Panika u Ukrajini, Zelenski otkazao putovanja: Tisuće ljudi u bijegu, Rusi nadiru kao nikad prije

Afričkim zemljama Pro Bono Bio će isporučivati lijekove besplatno novcem od zarade u Zapadnoj Europi.  Prvi proizvod koji nova tvrtka lansira već ovog tjedna u Velikoj Britaniji je Flexiseq, krema za liječenje boli kod osteoartritisa, a koja sadrži nanočestice.

Pokretanje nove tvrtke poklopilo se s posjetom britanskog premijera Davida Camerona Rusiji. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene