Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaci iz uralske šume

SUDBINA OBITELJ ROMANOV Rusi će ekshumirati cara kako bi riješili jednu od najvećih zagonetki 20. stoljeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi pokušali razriješiti tajnu ubojstva carske obitelji Romanov, Rusi planiraju ekshumirati cara Aleksandra III, oca Nikolaja II.

Cara Nikolaja, njegovu suprugu i djecu pogubili su boljševici prije gotovo jednog stoljeća, a njihova su tijela pokopana u šumi na Uralu, blizu mjesta egzekucije. Nakon što su pronađeni i pokopani ostaci cara Nikolaja i njegove supruge Aleksandre, ruski stručnjaci pokušat će dokazati da pronađeni dječji posmrtni ostaci pripadaju njihovoj djeci, Alekseju i Mariji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Već se događalo Rusija bombardirala Rusiju! "Vojska je sve morala uništiti na licu mjesta" Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna!

Ukoliko rodbinska povezanost bude potvrđena, i posljednje dvoje djece Romanovih bit će pokopano u katedrali Svetog Petra i Pavla u Sankt Petersburgu gdje je uz cara Nikolaja i caricu pokopano troje ostale njihove djece - Olga, Tatjana i Anastazija, piše Independent.

Identificirani posmrtni ostaci 20 osoba iz 1991./92. i 1995.

Ekshumaciju Aleksandra III zatražio je sam poglavar Pravoslavne crkve u Rusiji, patrijarh Kiril.
Carska obitelj pogubljena je pred boljševičkim streljačkim vodom 1918., nakon što su za vrijeme oktobarske revolucije prognani u Jekaterinburg. Većina posmrtnih ostataka pronađena je u šumi još 1976. godine, ali sve do raspada Sovjetskog Saveza nisu otkopani. Prošlo je još puno godina prije nego što su otkrivena posljednja dva tijela, no forenzičare je zbunilo što su pronađena na drugom mjestu.

Sudbina Romanovih bila je jedna od najvećih zagonetki 20. stoljeća.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene