Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rupel: 'ZERP je sada problem Hrvatske i Europske komisije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je da je Slovenija učinila sve što je bilo potrebno za rješavanje pitanja hrvatskog ZERP-a.

'Mi smo sa svoje strane učinili sve što je bilo potrebno, sve je zabilježeno u dokumentima Europske unije koja je Hrvatsku već tri puta pozvala da ne primjenjuje ZERP. To je sada problem između Europske komisije i Hrvatske', rekao je Rupel.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

Rupel je dodao kako je, nakon dulje pauze u susretima na ministarskoj razini s Hrvatskom, nedavno razgovarao s novim šefom hrvatske diplomacije Gordanom Jandrokovićem i da je tom prigodom postignut napredak.

'Postignut je napredak i nadam se da ćemo i postići ono što želimo', rekao je Rupel, dodajući da ne treba biti nestrpljv te izrazio nadu da će do rješenja za problem ZERP-a uskoro doći u razgovorima Europske komisije i Hrvatske.

'Inače, za naše ribare se sa ZERP-om ništa nije promijenilo, oni mogu ići ribariti gdje žele', rekao je Rupel.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene