Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rupel: O ZERP-u lakše nakon izbora u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je da još nema dogovora o sastanku na kojemu bi se Hrvatskom našlo rješenje u vezi zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa u Jadranu te da očekuje da će do toga doći nakon izbora u Hrvatskoj.

"Željeli bismo da dođe do razgovora Hrvatske, Italije i Slovenije o primjeni ZERP-a na članice EU-a s 1. siječnja iduće godine, ali konkretnih dogovora o tome za sada nema, a nije određen niti datum", rekao je Rupel, a prenijela Slovenska tiskovna agencija STA.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slovenski tisak: Argumenti Ljubljane protiv ZERP-a Slika nije dostupna Europska komisija o ZERP-u na jesen

"Bitno je da u Hrvatskoj prođe predizborno razdoblje, onda će
razgovori biti mnogo lakši", izjavio je Rupel.

Kao što je poznato, Slovenija se protivi primjeni ZERP-a na članice EU-a i smatra da se Hrvatska zapisnikom državnih tajnika ministarstava vanjskih poslova Italije, Slovenije i Hrvatske prije dvije godine obvezala da ZERP na njih neće primijeniti ako se ne nađe dogovorno rješenje.

Slovenski premijer Janez Janša također je u srijedu ocijenio da će dogovor o tome biti lakši nakon izbora za članove hrvatskog Sabora, te da je ZERP u Hrvatskoj predizborna tema.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene