Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljubljana demantira

Rupel nije kandidat za Lajčakovo mjesto u Sarajevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovensko ministarstvo vanjskih poslova demantiralo je u petak kasno navečer informacije da je dugogodišnjeg ministra vanjskih poslova Dimitrija Rupela, koji je trenutačno savjetnik za vanjsku politiku u kabinetu premijera Boruta Pahora, slovenska vlada predložila za nasljednika Miroslava Lajčaka na mjestu visokog predstavnika EU-a u Bosni i Hercegovini.

Tu vijest objavio je bečki list 'Die Presse', ali u Ljubljani je objavljeno da vlada o tome nije donijela nikakvu odluku niti je uputila u Bruxelles, gdje prijedloge vlada članica EU-a očekuju do subote. Austrijska vlada potvrdila je da je njen kandidat sadašnji veleposlanik u Sloveniji Valentin Inzko. Iskusni diplomat - podrijetlom koruški Slovenac - dobar je poznavatelj političkih i drugih okolnosti u regiji, a bio je i prvi austrijski veleposlanik u Sarajevu, od 1996. do 1999. godine.

Pročitajte i ovo Specijalci svladali muškarca u Ljubljani - 2 nasrnuo na njih VIDEO/FOTO Policija otkrila detalje drame u centru Ljubljane: Mladi muškarac već je sudjelovao u sličnom incidentu 2020. Učenici se oprostili od ubijenog Farisa Pendeka Tragedija u Sarajevu Učenici se oprostili od ubijenog prijatelja Farisa, objavili njegove posljednje riječi koje slamaju srce

>> Rupel angažirao odvjetnika zbog veleposlaničkog mjesta

 'Die Presse' kao potencijalne kandidate za mjesto ispražnjeno Lajčakovim odlaskom na položaj ministra vanjskih poslova Slovačke navodi još nekoliko istaknutih imena - bivšeg irskog premijera Bertiea Aherna, bivšeg europskog povjerenika Chrisa Pattena, sadašnjeg izvjestitelja za Hrvatsku u Europskom parlamentu Hannesa Swobodu, te njemačkog diplomata Wolfganga Ischingera, koji navodno po ocjenama diplomata u Sarajevu ima najviše izgleda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene