Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rupel: Nije dogovoreno da treća strana bude Međunarodni sud pravde

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenija je danas u Luxembourgu dala zaseban komentar na hrvatsko stajalište pripremljeno za sastanak Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje u kojem ističe da Međunarodni sud nije jedina institucija kojoj se dvije zemlje mogu obratiti za rješavanje graničnog pitanja.

U tome se tekstu kaže da Bledski dogovor premijera Hrvatske i Slovenije u kolovozu 2007. načelno uključuje treću stranu za rješavanje graničnog spora. 

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Damijan Šinigoj - 4 Teško je ozlijeđen Speleolog upao u špilju duboku 150 metara: Akcija spašavanja trajala 18 sati Slovenski specijalci, ilustracija Velika akcija Slovenski specijalci upali u osnovnu školu: Uhićena je učiteljica

"Neformalni dogovor ne isključuje Međunarodni sud pravde u Haagu, međutim, to nije jedina institucija koju dvije zemlje mogu izabrati", stoji u slovenskom komentaru.

Prema slovenskim izvorima, Hrvatska je u svojim stajalištima za sastanak Vijeća SSP-a danas u Luxembourgu navela da je na Bledu dogovoreno da se zatraži pomoć Međunarodnog suda u Haagu. 

"To nije točno", izjavio je slovenski ministar Rupel.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene