Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presuda Britanki

Majka djecu poticala na džihad - I završila iza rešetaka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet godina zavora dobila je majka koja je dijete fotografirala s plastičnom puškom govoreći kako mašta da će sina jednog dana poslati u džihad.

Majka šestero djece iz Lutona u Velikoj Britaniji, koja je fotografirala malog sina s plastičnom puškom te je sanjarila o tome da njegovog osmogodišnjeg brata pošalje u džihad, zatvorena je na pet godina i tri mjeseca zbog promoviranja terorizma, piše Independent.

Pročitajte i ovo Američki vojni zrakoplovi na nosaču aviona Hutisti odgovorili raketama Napadi u Jemenu: Amerikanci i Britanci unišili tri podzemna skladišta oružja David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije"

Runa Khan (35) na Facebooku je otkrila radikalne stavove, pozivajući muslimanke da potaknu svoje muške članove na borbu protiv terorizma te objavila sliku samoubilačkog prsluka.

Za to je bila potaknuta člankom naziva 'Odgajanje djece mudžahedina' u kojem se nalaze upute kako pripremiti mladu djecu za džihad. Sudac Peter Birts kazao je kako je članak 'vodič za ohrabrivanje žena da provedu džihad'.

Viši zapovjednik ISIS-a otkrio što im je donijelo pobjedu

Khan je navodno putem WhatsApp poruka govorila o svom nastojanju da putuje u Siriju te je nesvjesno otkrila rutu kojom teroristi ulaze u tu zemlju policajcu koji je radio na tajnom zadatku. Također je hvalila ubojstvo Leea Rigbyja, britanskog vojnika ubijenog u Londonu.

'Sestre, ako volite svoje sinove, muževe i braću, dokažite to tako da ih pošaljete u borbu za Alaha. Zar ne želite da uđu u raj? Zar ne želite da vam pripreme mjesto...?', napisala je na Facebooku.

Kada su je uhitili, policajci su kod nje pronašli fotografiju njezinog dvogodišnjeg sina s igračkom puškom i u njezinom mobitelu pronašli džihadističku knjigu, kao i slike nje i njezinih starijih sinova s mačem.

Khan je priznala četiri optužbe za širenje terorističkih publikacija u razdoblju od srpnja do rujna 2013.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene