Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imenovao nove članove

Rumunjski premijer unosi promjene u vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rumunjski premijer Victor Ponta u ponedjeljak je imenovao neke nove članove Vlade, jer mu je ministar unutarnjih poslova podnio ostavku

Guverner središnje banke upozorio je da bi Pontin sukob s predsjednikom države mogao oslabiti lej i otežati financiranje proračuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija porast za 2,6 posto Rusko gospodarstvo iznenadilo MMF: "To je ratna ekonomija" Ilustracija Novi podaci MMF objavio prognozu za svjetsko gospodarstvo

>> Rumunjska: Premijer Ponta izvukao pouku iz krize

Pontina socijalno liberalna unija pokušava smijeniti predsjednika Traiana Basescua, koji je suspendiran, a zbog toga sukoba trpi odlučivanje, pa i iz inozemstva stižu kritike, a raste i zabrinutost u vezi s rumunjskim sporazumom o pomoći Međunarodnog monetarnog fonda.

Na referendumu o smjeni Basescua 29. srpnja 88 posto glasača bilo je za smjenu predsjednika, ali nije ih na glasanje izašlo pedeset posto, pa referendum nije bio valjan.

Ustavni sud tražio je na uvid popise glasača, pa će na temelju njih ocijeniti koliko je točno biračko tijelo i je li glasanje valjano. Ta se odluka očekivala prošli tjedan, ali odgođena je za 31. kolovoza. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene