Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rumunjski ministar rada suspendiran zbog korupcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rumunjskog ministra rada Paula Pacurarua, osumnjičenog za korupciju, privremeno je udaljio s dužnosti Traian Basescu, objavilo je u utorak predsjedništvo.

Pacurarua se sumnjiči da je intervenirao kod rudarskih tvrtki kako bi osigurao da tvrtka kojom rukovodi njegov sin dobije ponude za organiziranje tečajeva za osposobljavanje.

Pročitajte i ovo Peruanska predsjednica Dina Boluarte Drama u Peruu Šest ministara podnijelo ostavku, razotkrili ih Rolexi: Predsjednica je pod istragom, sumnja se na korupciju Saudijska Arabija Ministarstvo obrane Europska država nastavila je plaćati milijune na saudijski račun usred najvećeg korupcijskog skandala u povijesti

Ministar je međutim odbacio optužbe ustvrdivši da se radi o "političkom procesu".

"Stat ću pred pravosudne organe i pomoći im razjasniti taj predmet jer želim što brže nastaviti s aktivnostima unutar ministarstva", izjavio je Pacuraru na konferenciji za tisak.

"Moja suspenzija je nepravedna i očito politički motivirana, to je neporecivo, radi se o političkom dosjeu", inzistirao je ministar.

Objava njegovog udaljavanja s dužnosti dolazi tri tjedna nakon glasovanja senata kojim se dopustilo antikorupcijskom tužiteljstvu da nastavi istragu protiv njega.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene