Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bilo je 'slučajno'?

Rukovanje na koje je reagirao cijeli svijet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Ujedinjenim narodima došlo je do prvog rukovanja jednog američkog predsjednika i visokog iranskog dužnosnika u posljednjih 36 godina.

Barack Obama i iranski šef diplomacije rukovali su se tijekom susreta na Općoj skupštini UN-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obama ne odustaje od napada Kerry: SAD ne može obećati da će čekati UN-ovo izvješće Slika nije dostupna Žestoke optužbe Putin: Amerikanci pripremaju agresiju, a Kerry u Kongresu laže!

Iran se sada ograđuje kako je rukovanje bilo slučajno i neplanirano te se dogodilo u nekoliko sekundi.

Podsjećamo, iranski predsjednik Hasan Rohani u ponedjeljak je rekao da je Iran spreman pomoći u uvođenju demokracije u ratom pogođene Siriju i Jemen, okrivivši SAD za širenje terorizma na Bliskom istoku.

Iran pruža značajnu vojnu potporu sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu i podupire pobunjeničke Hutije u borbi za vlast u Jemenu.

KAMEN SPOTICANJA Putin ne da Asada, Obama ne želi čuti za njega; obojica žele zajednički bombardirati IS

"Spremni smo pomoći u iskorjenjivanju terorizma i utiranju puta demokraciji", rekao je Rohani u govoru pred sudionicima Opće skupštine UN u New Yorku.

"Kao što smo pomogli u uspostavi demokracije u Iraku i Afganistanu, sad smo spremni pomoći u uspostavi demokracije u Siriji i Jemenu", dodao je.

Rohani je za krizu na Bliskom istoku okrivio američku okupaciju Afganistana i Iraka te ono što je nazvao potporom Washingtona Izraelu protiv Palestine.

"Da nije bilo američke invazije na Afganistan i Irak te američke neopravdane potpore neljudskim djelima cionističkog režima protiv potlačenog naroda Palestine, danas teroristi ne bi imali ispriku za opravdanje svojih zločina", rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene