Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrt umjesto bogatstva

Rudnik zlata truje stanovnike, umrlo najmanje 400 djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 400 nigerijske djece je umrlo od trovanja olovom zbog ilegalnog rudnika zlata.

Rudnik na sjeveru zemlje, koji se nalazi pokraj više sela, sadrži visoku koncentraciju olova koje je zagadilo zrak, zemlju i vodu. To zagađenje samo pogoršava zdravstveno stanje u zemlji, pogođenoj kolerom.

Pročitajte i ovo Učionica iz koje su oteta djeca u Kurigi 280 djece oteto u školi Nakon 17 dana oslobođena oteta djeca u Nigeriji: Vlada odbila platiti otkupninu od 690 tisuća dolara Ilustracija 50 mrtvih Masovni ritualni pokolj: Prislili ih da popiju napitak protiv vještica, tko padne mrtav - kriv je

'Zlatnu groznicu' započeli su siromašni farmeri u potrazi za zlatom, zbog čega u rudniku kopaju rukama. No, umjesto boljeg života u selima se povećala smrtnost, posebno djece mlađe od pet godina, prenosi Reuters.

Doktor Henry Gadzama rekao je da su primili više od 700 pacijenata na promatranje.

>> VIDEO: Kopajući do rudara naletjeli na zlatnu žilu

Trovanje je otkriveno pri testiranju na meningitis, kada su rezultati pokazali visoku razinu teškog metala u krvi stanovništva. Zdravstveni djelatnici upozoravaju da su i kolera i trovanje olovom jednako opasni, kolera kratkoročno, a trovanje dugoročno. Cijelu situaciju otežavaju i obilne kiše koje pospješuju širenje zagađenosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene