Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srbija pratila presudu

'Krivnja Srbije bilo bi izrugivanje pravde'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik RS Milorad Dodik zajedno su pratili prijenos izricanja presude povodom tužbi Srbije i Hrvatske, prenose tamošnji mediji.

Radio-televizija Srbije (RTS) na svom drugom programu u utorak izravno prenosi zasjedanje Međunarodnog suda pravde (ICJ) u Den Haagu na kojem će biti objavljena presuda o uzajamnim tužbama Hrvatske i Srbije za genocid u ratu devedesetih godina.

Pročitajte i ovo Privođenje srpske bande u Španjolskoj Zvan Snajper Huligan koji je preživio dva atentata uhićen u Španjolskoj: Dio je opasne bande koja je trgovala ljudima Aleksandar Vučić i Xi Jinping u Pekingu 2019. godine Zadnje pripreme Kineski predsjednik stiže u Beograd, objavljeni detalji: Srpski MiG-ovi dočekat će Xija

Srbijanski ministar pravde Nikola Selaković izjavio je uoči današnjeg izricanje presude da će Srbija poštovati presudu kakva god bude.

Selaković je, kako su prenijeli beogradski mediji iz Haaga, izjavio kako je potpuno uvjereni da je nemoguće da Srbija bude osuđena za genocid po tužbi Hrvatske jer bi, kako je rekao, "to bilo izrugivanje pravde" te da činjenice govore sasvim drugačije i sasvim suprotno.

UŽIVO Upitno je može li Srbija biti kriva za zločine počinjene prije 27. travnja 1992.

"Osobno smatram da je u ovom slučaju naš tim bolje odradio posao, za razliku od nekih prethodnih slučajeva, ali kakva god bude presuda, mi ćemo je naravno poštovati kao država članica Ujedinjenih naroda", izjavio je Tanjugu uoči objavljivanja presude ministar pravde Nikola Selaković, koji nazoči izricanju presude na Međunarodnom sudu pravde u Haagu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene