Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužena za špijuniranje

Roxana Saberi doputovala iz Irana u Austriju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američko-iranska novinarka Roxana Saberi doputovala je iz Irana u Austriju pošto je, nakon oslobađajuće presude zbog optužbe da je špijunirala za SAD, puštena iz zatvora, izvijestila je glasnogovornica američkog veleposlanstva u Austriji.

Iranski odvjetnik Abdolsamad Koramšahi ranije je za Reuters izjavio kako je 32-godišnja novinarka tijekom noći otputovala iz Teherana prema Europi te da će otamo nastaviti za Sjedinjene Države. Mediji su izvijestili da Saberi putuje s roditeljima. Rođena je u SAD-u, ima i iranskog državljanstvo. Radila je kao slobodni novinar za agencije NPR i BBC.

Pročitajte i ovo Predsjednik SAD-a Joe Biden Čeka se reakcija SAD-a Zbog smrti američkih vojnika raste pritisak na Bidena: "Jedini odgovor mora biti razorna vojna odmazda" Ilustracija Danas je Dan D Prijeti li SAD-u unutarnji sukob? Guverner se zainatio, stigla mu je ogromna podrška, čeka se Bidenov potez

Uhićena je u siječnju jer je radila u Iranu nakon što joj je istekla novinarska akreditacija. Optužena je za špijuniranje te je proglašena krivom i osuđena na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od osam godina, koja je potom smanjena na dvije godine. No nakon ulaganja žalbe sudu oslobođena je i puštena iz zatvora. 'Roxana Saberi je dobro, no strahuje da se više neće smjeti vratiti u Iran kako bi odande izvještavala', rekao je Koramšahi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene