Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako se i nagađalo

Romney izabrao Paula Ryana za potpredsjedničkog kandidata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Republikanski kandidat na američkim predsjedničkim izborima u studenome Mitt Romney izabrao je kongresnika Paula Ryana za svog potpredsjedničkog kandidata, potvrdio je Romneyjev izborni stožer.

‘Mittov izbor za potpredsjednika je Paul Ryan. Romney-Ryan - to je republikanski listić’, objavljeno je iz Romneyjeva stožera u kratkom priopćenju za javnost, čime su potvrđena raširena medijska nagađanja da je 42-godišnji kongresnik iz Wisconsina, predsjednik Odbora za proračun Predstavničkog doma američkog Kongresa, izabran za potpredsjedničkog kandidata.

Ovom objavom završena je jednomjesečna Romneyjeva potraga za čovjekom koji će mu se pridružiti na glasačkom listiću i suprotstaviti se predsjedniku Baracku Obami i potpredsjedniku Joeu Bidenu na izborima 6. studenoga. Kako piše Reuters, Ryan je bio favorit konzervativnog dijela Republikanske stranke i pokreta Tea Party. Očekuje se da će Romney javnosti predstaviti Ryana danas na umirovljenom ratnom brodu USS Wisconsinu u Norfolku, u Virginiji. Mitt Romney u Norfolku počinje četvorodnevnu autobusnu turneju po četiri, za izbore ključne savezne države - Virginiji, Sjevernoj Karolini, Floridi i Ohiou.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ovo će se pamtiti Deset stvari koje su obilježile američke predsjedničke izbore Slika nije dostupna Vratio se u Washington Obami i dalje stižu čestitke, ali i nova očekivanja

>> Obamino vodstvo raste, Romneyju opada potpora

Paul Ryan (42), jedan je od najprominentnijih mlađih republikanca u Predstavničkom domu američkog Kongresa, često citiran zbog svojih stajališta o ekonomskoj i fiskalnoj politici. Predsjednik je utjecajnog Odbora za proračun Predstavničkog doma, u kojem je igrao važnu ulogu u izradi i promicanju republikanskog programa za dugoročno uravnoteženje proračunskog deficita.

U travnju 2011. predstavio je projekt ‘Put do prosperiteta’, kao alternativu prijedlogu proračuna predsjednika Baracka Obame, koji je sadržavao i kontroverzne promjene programa medicinske skrbi za starije osobe - Medicare. U ožujku 2012. predstavio je i ‘Put do prosperiteta: Nacrt za američku obnovu’, kao alternativu Obaminu proračunu za 2013. Jedan je od suosnivača Programa ‘Mlade snage’ za novačenje izbornih aktivista za republikanske kongresnike. U Kongresu je od 1999. i trenutačno je u sedmom, dvogodišnjem mandatu. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene