Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spriječila ih granična policija

Romi pokušali prodati kćer za 3.500 eura u Italiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Granična policija u Bijeljini spriječila je roditelje Rome iz Tuzle da prodaju svoju maloljetnu kćerku drugoj osobi.

Ovo je agencijama potvrdio pomoćnik zapovjednika istrage Granične policije Goran Ikonić, javlja 24sata.info. On je rekao da su osobe sa inicijalima H.A. i H.M. romske nacionalnosti iz Tuzle htjele prodati djevojčicu za 3.600 eura osobi romske nacionalnosti iz Bijeljine, koja živi u Italiji, gdje je namjeravao odvesti i djevojčicu.

Pročitajte i ovo Romsko naselje Parag - 3 Romsko naselje Traje istraga zbog prodaje droge, ali nije to jedini problem: "Kad oni dobiju socijalnu pomoć, to je paljenje, to je muzika, to je pucanje…" Romsko naselje u Međimurju (Foto: Pixell) "ZA 15.000 KUNA" Policija se oglasila o prodaji djevojčica u Međimurju za brak: "Neka građani prijave ako imaju takvih saznanja"

>> Šokantno! Djeca prose za romske bande!

Protiv sve tri osobe podnesena je prijava Tužiteljstvu BiH, a djevojčica je predana Centru za socijalni rad. Nažalost, ovo je samo jedna u nizu priča o trgovini ljudima u BiH. Naime, nedavno je 14-godišnja djevojčica, državljanka BiH sa stalnim boravkom u Hrvatskoj, ispričala za medije kako je majka dva puta u listopadu 2010. godine pokušala prodati za 3500 eura na području Slavonije.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene