Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plivač bez udova

Rođen bez ruku i nogu, a preplivat će 7 kilometara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Craig Dietz iz Pennsylvanije rođen je bez ruku i nogu. No, to ga ne sprječava da se bavi onim što voli - plivanjem.

Craig će danas biti jedan od 600 plivača koji će sudjelovati na 20. plivačkoj utrci Great Chesapeake Bay čija je dionica dugačka čak 7 kilometara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Djevojčica rođena s osam udova puštena iz bolnice Slika nije dostupna Uspješno operirana djevojčica s osam udova

Crag, koji pri plivanju koristi peraje, kaže kako se nikada nije bojao vode. 'Kad sam bio mali stavio bih prsluk za spašavanje i skočio u vodu. Mogao sam glumiti bovu', šali se na svoj račun.

Na bazenu gdje vježba za utrke ljudi nerijetko zastanu i zure u njega dok on satima i satima pliva. 'Nema šanse da bih mogao držati 'korak' s njim. Stalno ga gledam kako pliva', kazao je zaposlenik na bazenu Dennis Conrad.

Craig kaže kako nikada za ništa nije bio motiviraniji niti je više trenirao. Ipak, povremeno mu se jave krize i sumnje u samog sebe. No, on ih brzo odbaci i još napornije trenira. 'Uvijek se nađe netko tko me pita sumnjam li u sebe i otkud dolazi to moje samopouzdanje. To me nasmije, jer naravno da ima i takvih trenutaka'.

Nije mi najvažnije pobijediti već pokazati da mogu učiniti sve što i svi drugi, kaže Craig koji na bazen, u grad i na posao ide kombijem čije su mu komande u potpunosti prilagođene i ima ugrađenu rampu za invalidska kolica. Izvan bazena uživa u nedavno sklopljenom braku i radi kako motivator.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene